NÄRPRODUCERAT I NORDVÄSTRA SKÅNE

Nordvästra hörnet av Skåne är inte bara känt för sitt vackra landskap utan också för sina många gårdsbutiker och lokala producenter.
    Vi lät några av regionens främsta krögare välja ut sina favoriter – kända och okända pärlor som är värda ett besök. Det blev en smakresa med utflykter till okrönta potatiskungar, framsynta lammuppfödare, pris-belönta tomatodlare och många fler.


Stolta vinnare av Svenska Publishing-priset för bästa publikation i kategorin ”Besöksguider”.

LIVET PÅ FREDRIKSDALSTEATERN

Fredriksdalsteatern invigdes 1932 och var i många år en traditionell friluftsscen. Sen kom Nils Poppe och vände upp och ner på allting. Han skapade sin egen stil. Eva Rydberg har förändrat och förädlat teatern till en nivå som gör att den anses unik i svenskt teaterliv.
    Historien om Fredriksdalsteatern är skriven av Berit Carlberg, Lars Joelson, Adde Malmberg, Mia Poppe, Bengt Roslund, Sören Sommelius och Göran Stenberg.

sill för alla årstider
med SOFIERO SLOTT
OCH jesper aspegren

Vi följer årstiderna på Sofiero. Slotts-krögare Marcus Nemrin bjuder på sill i alla former – från traditionella inlägg-ningar och recept till nya, spännande rätter.
     Jesper Aspegren ger sin personliga syn på sill med allt som där hör till och slår samtidigt ett slag för att upphöja sillens status till festmat.  
     Tillsammans har de skapat en oumbärlig bok för alla sillälskare. 

ulf wagners matresa

Café de Paris, Grythyttans Värdshus, Park Aveny, Göstas, Carl Mikael, The Place, Fiskekrogen, Basement och nu Sjömagasinet – för tredje gången. Och däremellan gästspel världen över och många år som tv-kock i Stjärnorna på Slottet.
    Ulf Wagners matresa startar redan hemma i barndomens kök. Här börjar jakten på den perfekta måltiden. Boken bjuder på Ulfs upplevelser varvat med ett sextiotal av hans favoritrecept.
    Minnen och menyer belönades med utmärkelsen ”Årets matmemoarer” av Måltidsakademien 2012.

världens viner med håkan nilsson

Vi har haft nöjet att producera tre böcker med Håkan Nilsson som är en av Sveriges främsta vinkonsulter.  
    I serien Provsmakning möter vi människorna bakom fasaderna – vinmakarna och krögarna som passionerat ägnar all sin tid åt att skapa produkter som vi mat- och vinälskare kan njuta av.


Provsmakning i Sydafrika utsågs till världens bästa bok om viner från Nya världen vid den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Awards 2005.
    Provsmakning i Alsace finns nu också utgiven i pocketupplaga.

succé för stadsboken

Boken om Helsingborg gavs ut i maj 2004 och redan efter sju månader var den första upplagan slut. Staden fattade då beslutet att trycka lika många till. I dag är hela upplagan om 24 000 exemplar slut, en imponerande siffra för en stad av Helsingborgs storlek.
  

populär uppföljare

Uppföljaren Helsingborg – Här börjar kontinenten utvecklar ämnet med ambitionen att söka stadens själ. Etnologer, kulturgeografer, varumärkesexperter och skribenter från Helsingborg försöker svara på frågan vad som är så speciellt med Sundets pärla. Om de lyckas? Läs och bedöm själv.

sagan om ett slott

Sextioåtta somrar tillbringade Gustaf VI Adolf på sitt älskade Sofiero. Boken om gamle kungens slott vänder sig till trädgårdsentusiaster, historie-intresserade, rojalister, lokalpatrioter och alla andra. Den lovordades i pressen, bland annat av Svenska Dagbladets recensent som menade att den var ”intressant och mång-fasetterad, inte bara för rhododendronkännaren”.

HELSINGBORGS STOLTHET

Boken I nöd och lust är skriven för HIF:are och alla andra som gillar fotboll och goda historier. Läsaren får följa klubben från en trappuppgång på Carl Krooksgatan till San Siro i Milano. Det är i många stycken en sällsam berättelse och många har bidragit till att sätta färg på den – bland andra Björn Ranelid, Adde Malmberg, Björn Hellberg och Göran Stangertz.

     "En måstebok för fotbollsälskare även utanför Skåne"
      Tidningen Svensk Idrott

     "En alldeles lysande jubileumsbok"
      svenskfotboll.se